Sociograma

Hola tots i totes

Avui us explicaré una activitat que vam dur a terme a classe. Aquesta va consistir a fer un sociograma de la nostra classe.

Abans de començar, us explicaré què és un sociograma. Un sociograma és una tècnica que, a través de l'observació i l'avaluació d'un context, reflecteix en un gràfic els diferents vincles entre els membres d'un grup. D'aquesta manera, aconsegueix deixar en evidència els graus d'influència i els llaços de preferència que es presenten en ell. A més a més, permet mesurar les relacions socials entre els integrants d'un grup humà, on els seus elements es coneixen, posseeixen objectius en comú i s'influeixen mútuament.

Ara ja sabeu el significat, de què és un sociograma. Doncs ara bé, ara us explicaré. Per grups de 4 o 5, vam haver d'elaborar un sociograma per a veure a tipus de relacions hi havia en la nostra classe. I en el meu grup traguem la conclusió que hi havia molts subgrups i que no existia el perfil de líder. I ens vam adonar que necessitàvem més cohesió grupal perquè no hi hagués tants grups petits.


Plantilla - Sociograma para niños, niñas o jóvenes | El Blog de Daniel


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada