La meva dinàmica - Dinàmica de col·laboració


Hola un altre cop!!


Avui ús porto una sessió de dinàmiques que hem preparat la meva companya Sira i jo. Hem de dinamitzar la classe d'orant una hora, és a dir, porta nosaltres la classe en tot moment amb les seves explicacions respectives. Mentrestant, la professora estarà agafant apunts i avaluant la nostra dinamització.

La nostra dinàmica consisteix en dinàmiques de col·laboració. Què són les dinàmiques de col·laboració?, és aconseguir que tots els integrants del grup treballin de manera conjunta a la recerca d'una fi comuna, aprendre a treballar junts i realitzar activitats en les quals participin tots d'una manera equitativa, afavorint la col·laboració grupal i participant activament formant un conjunt.

Per iniciar la sessió començaríem amb una dinàmica de presentació. Aquesta dinàmica està dirigida per persones de 16 anys. La dinàmica té una durada de 15 minuts.
La dinàmica consisteix en, que primer de tot ens hem de posar en cercle. Seguidament, repartiríem a cada persona un paper i un boli. En el full hauran d'escriure el seu nom en un costat i escriure tres coses que creguin que la resta de companyes no sàpiguen. Un cop escrit, dobleguen el paper per la meitat. Les dinamitzadores (la Sira o jo) haurem d'agafar els papers i llegir un per un el que posa en el paper. La resta de companyes el que hauran de fer és endevinar qui és la persona, posant-se d'acord entre totes. Tindran dues oportunitats per encertar que és la persona del paper.

La segona dinàmica, es diu el Puzle. Aquesta dinàmica està dirigida per persones de 16 anys. El material que necessitem per fer l'activitat és; un sobre per a cada grup amb l'oració dintre. Tindrà una dorada de 5 minuts. En aquesta dinàmica es realitzaran grups (equitatius) de persones i posar-se a cada punta de l'aula. Després nosaltres hem de repartir un sobre a cada grup amb una frase dins (que estarà escrita sencera) la qual estarà incompleta perquè faltaran unes paraules que estaran barrejades amb altres paraules dels altres grups. A partir d'aquí, han de trobar aquelles paraules per a formar la frase, però només han de comunicar-se entre elles amb gestos. Tots els grups han d'aconseguir-ho per a rebre la recompensa.

I fins a qui seria les postres dinàmiques de col·laboració.


POTENCIANDO INVESTIGACIÓN COLABORATIVADepartamento de Ingeniería ...


Com nosaltres no hem pogut posar en pràctica les nostres dinàmiques us faré una anàlisi DAFO. Què és una anàlisi DAFO?, és un mètode de planificació estratègica per a avaluar els Debilitats, Amenacis, Fortaleses i Oportunitats d'un projecte. Consisteix en una anàlisi que diferencia entre els factors interns (fortaleses i debilitats) d'una organització i els factors externs d'aquesta (oportunitats i amenacis).



Intern:
-Fortaleses: habilitats comunicatives, capacitat de resoldre els conflictes, participació de tots els membres del grup.
-Febleses: poca participació.


Extern:
-Oportunitats: cohesió de grup, treball en equip.
-Amenacis: no disposar de l'espai que necessitem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada