Tancament blog

Hola tots i totes

Aquest és el meu últim post. Espero que el meu blog us hagi agradat i que hàgiu gaudit tant com jo. Que us hàgiu enriquit amb els posts que he estat compartint durant tot al curs amb vosaltres. Per mi ha sigut un plaer explicar-vos un dels mòduls que faig a l'escola amb vosaltres.

Quants ens van proposar la creació d'un blog s'ham va fer molt gran, ja que era nou per mi. De mica en mica amb les pautes que ens donaven i amb la pràctica ja el tenia per la mà. I per l'altra part el fet de fer-lo hem va semblar interessant, ja que era una manera de recopilar totes les activitats fetes a l'aula. 
En general m'ha agradat molt fer la creació d'aquest blog.

Fins a un altre!!!


Bye Smiley - | Emoticones emoji, Emoji divertido y Emoji sonriente



Sociograma

Hola tots i totes

Avui us explicaré una activitat que vam dur a terme a classe. Aquesta va consistir a fer un sociograma de la nostra classe.

Abans de començar, us explicaré què és un sociograma. Un sociograma és una tècnica que, a través de l'observació i l'avaluació d'un context, reflecteix en un gràfic els diferents vincles entre els membres d'un grup. D'aquesta manera, aconsegueix deixar en evidència els graus d'influència i els llaços de preferència que es presenten en ell. A més a més, permet mesurar les relacions socials entre els integrants d'un grup humà, on els seus elements es coneixen, posseeixen objectius en comú i s'influeixen mútuament.

Ara ja sabeu el significat, de què és un sociograma. Doncs ara bé, ara us explicaré. Per grups de 4 o 5, vam haver d'elaborar un sociograma per a veure a tipus de relacions hi havia en la nostra classe. I en el meu grup traguem la conclusió que hi havia molts subgrups i que no existia el perfil de líder. I ens vam adonar que necessitàvem més cohesió grupal perquè no hi hagués tants grups petits.


Plantilla - Sociograma para niños, niñas o jóvenes | El Blog de Daniel


Blog d'una companya

Hola un altre cop!

Avui en aquest post us explicaré el blog d'una companya de classe. El blog de la meva companya també tracta de les habilitats socials. Aleatòriament la nostra professora d'aquest mòdul ens ha assignat una companya, i el que hem fet és visitar-lo i escriure el que ens ha agradat. El blog que m'ha tocat a sigut el de la Cristina Marín.


Només entrar al blog ja m'ha semblat captivador, atractiu, net, ordenat.... A més a més a primera vista també es pot veure que el fons que a posat és un rosa pastís, personalment és un color que afavoreix a simple vista i dóna molta tranquil·litat i serenitat. El nom que ha decidit posar, és molt original i senzill.

M'ha agradat aquest blog, ja que, tots els continguts estan ordenats, classificats per unitats formatives. El fet que estigui ordenat d'aquesta manera, fa que el blog sigui molt fàcil de remenar i explorar.

En totes les entrades, va acompanyada d'una imatge que el relaciona amb el que ha explicat i el fet d'utilitzar el suport d'aquest, enriqueix molt al text i li dóna vida el que ha escrit. El que ha escrit, comentat, viscut.... A primera vista et convida a llegir, ja que la mida de la lletra, colors, distribució.... Està molt ben encertat i això fa endinsar-te. Generalment estan explicats molt bé i sobretot detalladament.

Per concloure, he de dir que recomano que exploreu el blog de la meva companya.

Us deixo aquí l'enllaç del blog de la companya, per si el voleu xafardejar! 



Definición de Recomendar » Concepto en Definición ABC


Dinàmiques companyes

Hola tots i totes!!


Avui ús porto una proposta d'unes dinàmiques de dues companyes que van dur a terme a classe.

El tipus de dinàmiques que van fer van ser dinàmiques de coneixement. Havans de tot, us explicaré de què tracta aquest tipus de dinàmiques.

Les dinàmiques de coneixement són un seguit de tècniques que podem aplicar a un grup la majoria de membres del qual no es coneixen. D'una forma entretinguda i divertida donar veu a totes les persones que componen aquest grup i, d'aquesta manera, tots els participants són tinguts en compte i es presentin.
Ara ja sabeu el significat d'aquest i ara us explicaré les dinàmiques que van dur a terme.

La primera és una dinàmica de presentació, és a dir, són tècniques destinades a permetre als participants en una sessió o trobada, conèixer-se entre si. Es tracta d'aconseguir un grau més en la presentació, arribant a poc a poc a un coneixement més profund i vital.

La dinàmica de presentació, consisteix a fer una rotllana a terra, on totes ens podíem veure a tots. Per ordre havíem de respondre a les següents preguntes:
- Quin és el teu nom?
- Edat.
- El que més t'agrada.
- El que menys t'agrada.

La segona dinàmica pertany a la de coneixement. De què tracta, doncs bé. La proposta es diu veritat o prova. Per aquesta dinàmica vam mantenir la distribució que ja teníem en l'anterior. Al centre de la rotllana a terra hi havia un piló de targetes amb unes consignes i posteriorment, havíem de respondre o fer el posava escrit. Algunes de les consignes eren: fer de model, cantar opera, fer una classe de zumba....

Les activitats que van proposar les companyes amb les dinàmiques de coneixement, em va agradar molt, ja que vam passar una estona totes juntes rient i sobretot vam treballar el concepte d'una manera divertida i pràctica.



La Dinámica del Conocimiento – Introducción | Un nuevo blog de ...




La meva dinàmica - Dinàmica de col·laboració


Hola un altre cop!!


Avui ús porto una sessió de dinàmiques que hem preparat la meva companya Sira i jo. Hem de dinamitzar la classe d'orant una hora, és a dir, porta nosaltres la classe en tot moment amb les seves explicacions respectives. Mentrestant, la professora estarà agafant apunts i avaluant la nostra dinamització.

La nostra dinàmica consisteix en dinàmiques de col·laboració. Què són les dinàmiques de col·laboració?, és aconseguir que tots els integrants del grup treballin de manera conjunta a la recerca d'una fi comuna, aprendre a treballar junts i realitzar activitats en les quals participin tots d'una manera equitativa, afavorint la col·laboració grupal i participant activament formant un conjunt.

Per iniciar la sessió començaríem amb una dinàmica de presentació. Aquesta dinàmica està dirigida per persones de 16 anys. La dinàmica té una durada de 15 minuts.
La dinàmica consisteix en, que primer de tot ens hem de posar en cercle. Seguidament, repartiríem a cada persona un paper i un boli. En el full hauran d'escriure el seu nom en un costat i escriure tres coses que creguin que la resta de companyes no sàpiguen. Un cop escrit, dobleguen el paper per la meitat. Les dinamitzadores (la Sira o jo) haurem d'agafar els papers i llegir un per un el que posa en el paper. La resta de companyes el que hauran de fer és endevinar qui és la persona, posant-se d'acord entre totes. Tindran dues oportunitats per encertar que és la persona del paper.

La segona dinàmica, es diu el Puzle. Aquesta dinàmica està dirigida per persones de 16 anys. El material que necessitem per fer l'activitat és; un sobre per a cada grup amb l'oració dintre. Tindrà una dorada de 5 minuts. En aquesta dinàmica es realitzaran grups (equitatius) de persones i posar-se a cada punta de l'aula. Després nosaltres hem de repartir un sobre a cada grup amb una frase dins (que estarà escrita sencera) la qual estarà incompleta perquè faltaran unes paraules que estaran barrejades amb altres paraules dels altres grups. A partir d'aquí, han de trobar aquelles paraules per a formar la frase, però només han de comunicar-se entre elles amb gestos. Tots els grups han d'aconseguir-ho per a rebre la recompensa.

I fins a qui seria les postres dinàmiques de col·laboració.


POTENCIANDO INVESTIGACIÓN COLABORATIVADepartamento de Ingeniería ...


Com nosaltres no hem pogut posar en pràctica les nostres dinàmiques us faré una anàlisi DAFO. Què és una anàlisi DAFO?, és un mètode de planificació estratègica per a avaluar els Debilitats, Amenacis, Fortaleses i Oportunitats d'un projecte. Consisteix en una anàlisi que diferencia entre els factors interns (fortaleses i debilitats) d'una organització i els factors externs d'aquesta (oportunitats i amenacis).



Intern:
-Fortaleses: habilitats comunicatives, capacitat de resoldre els conflictes, participació de tots els membres del grup.
-Febleses: poca participació.


Extern:
-Oportunitats: cohesió de grup, treball en equip.
-Amenacis: no disposar de l'espai que necessitem.


DENIP (Dia Escolar de la No-violència i la Pau)


Hola de nou

El passat 30 de gener vam celebrar el DENIP (Dia Escolar de la No-violència i la Pau) a l'escola amb un seguit d'activitats i una d'elles va ser un mandala natural, amb tots els cicles.

La proposta que ens van proposar fer va ser d'una manera diferent, és a dir, vam fer un mandala amb objectes naturals, com per exemple; pinyes, fulles, pedres, pals... Seguidament la mestra que guiava la cerimònia al centre del mandala, va encendre una espelma i encens per començar. Un per un, i per ordre, vam anar posant l'objecte que havíem portat, i així fins a omplir el mandala.

Un cop acabat vam començar a donar voltes en cercle. Mentrestant la mestra cantava una cançó i tocava un instrument, el "pandero".

I aquesta va ser una de les maneres que vam celebrar aquest dia.

Fins al proper post!



Mandala | Collage de la naturaleza, Arte de la tierra y Producción ...