PRESENTACIÓ

Hola a tots/es, em dic Sandra Peña, estudio Educació Infantil. Estic creant aquest blog ja que m'agradaria compartir amb vosaltres el que recentment estic estudiant, tot i que, centrant-me només en les habilitats socials.

·Perquè només em centraré en aquest tema


, em centraré en aquest tema ja que les habilitats socials són fonamentals per a les persones, el que ens envolta, el com reaccionem i com reaccionen els altres a partir de la nostra reacció. Aquestes habilitats començaran a aparèixer quan som infants, i es desenvolupen a partir de les relacions que els hi envolten. Per tant, és important que nosaltres també tinguem algunes habilitats desenvolupades que ens puguin servir per a resoldre conflictes, establir relacions adequades, etc





VÍDEO DE PRESA DE DECISIONS -Sergio Fernández-

Hola tots i totes, aquí us deixo un vídeo sobre la presa de decisions que l'exposa Sergio Fernández.

El que més fem en la vida és decidir. No obstant això no hem après les claus per a fer-ho correctament. La nostra vida és el resultat de totes les petites i grans decisions que hem pres i no sols de les grans decisions.

Algunes persones decideixen impulsivament, unes altres es perden en valoracions i entren en una situació de paràlisi per anàlisi però totes sentim el temor d'equivocar-nos amb les decisions que prenem en la vida.

Aporta 12 idees fonamentals per a tenir claredat a l'hora de prendre decisions i 7 claus pràctiques per a prendre decisions.

Aquestes són algunes de les idees que comparteixo en aquest vídeo: 
- Cap decisió és gratis. 

- Tota decisió tindrà una conseqüència.
- No és el mateix decidir bé que encertar.
- Necessitem establir tallafocs abans de prendre decisions.
- Si t'has equivocat, el millor és canviar al més aviat possible.


En fi, val molt la pena veure aquest vídeo, ja que ens ajuda a com prendre decisions. I espero que us agradi el vídeo tant com a mi em va agradar. 


AUTORS - Goldstein i PEHIS-

Hola tots i totes, vull compartir amb vosaltres, que quan parlem de les habilitats socials les podem classificar en 2 grups els quals els representen dos autors que són: Goldstein i PEHIS.

Aquí us deixo un resum de què defensa cada autor.


Relació d'habilitats en el Programa d'aprenentatge estructurat d'habilitats socials per a adolescents de Goldstein:
Ajuda a desenvolupar habilitats per afrontar conflictes a partir d'eines, i no centrar-se en la mala conducta. Les tècniques que utilitzen són: 1. Modelatge, 2. Interpretació, 3. Crítica, 4. Generalització o transferència.

Programa d'habilitats d'interacció social (PEHIS):
És una intervenció psicopedagògica global per ensenyar directament i sistemàticament habilitats socials de nens/es en edat escolar. Pretén que les noies i nois aprenguin a relacionar-se positivament i satisfactòriament amb les altres persones. Les tècniques que utilitza són: 1. Instrucció, 2. El modelatge, 3. Assaig conductual, 4. Reforçament de l'educador (retroalimentació - feedback), 5. Transferències (tasques per a casa).

Les similituds que tenen tan Goldstein i PEHIS són: el canvi de la conducta cap a millor per tal de tenir una bona conducta amb els altres, utilitzen el modelatge com a tècnica. 













                PEHIS                                                                         GOLDSTEIN 


ELOGI DEL MALENTÈS

Hola tots i totes.

Vull compartir amb vosaltres una sortida que vaig realitzar a Mataró a Sales d'exposicions de Can Palauet. Aquesta sortida va tractar sobre una exposició itinerant que el tema que exposaven va ser l'Elogi del malentès.

Abans de tot us explicaré que és l'elogi del malentès; és una exposició itinerant del Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, comissariada per Joana Hurtado Matheu i organitzada en col·laboració amb els municipis que l'acullen.

La metodologia d'aquest programa és conceptualitzar i dissenyar projectes a partir de les necessitats, interessos i potencialitats dels municipis.

El malentès trenca amb l'eficàcia que atribuïm al llenguatge com a sistema de comunicació -i qui diu llenguatge diu imatge. No sabem com són les coses només com les percebem i interpretem. En aquest exercici de traducció que va de la idea a la parla i de boca a orella, passa també que generalitzem o ometem informació.

En definitiva, val molt la pena anar aquesta exposició, ja que és molt curiós i interessant.



DINÀMIQUES

Hola nois i noies, avui hem fet dinàmiques com cada divendres. Compartiré amb vosaltres les dinàmiques que vam realitzar i us desenvoluparé una i us explicaré com em vaig sentir fen la dinàmica. 

Dinàmiques:
1. Telèfon espatllat.
2. Sortir del cercle. 
3. El mal entès.
     - Explicació per una banda.
     - Explicació a dues bandes.
4. La fila muda.
5. Dibuix entre dos. 


La dinàmica que desenvoluparé és la del telèfon espatllat:
El telèfon espatllat tracte que ens hem de posar tots en rotllana. Un cop en rotllana, una persona començar de la manera següent; ha de dir una frase, però amb la condició que li a de dir al company de la dreta a l'orella. Un cop que li passa el missatge aquest li a de dir al següent i així fins a l'última persona. Important la frase es diu només un cop, no es pot repetir. L'última persona de la rotllana, quan li arribi el missatge, haurà de dir en veu alta el que li a arribat. I la persona inicial (el que ha començat el missatge) haurà de verificar si és o no correcte. 

Després d'això us vull deixar una reflexió amb aquest joc que és la següent: amb aquesta dinàmica ens trobem que a la vida real ens pot passar, ja que si el receptor entén malament al receptor des d'un principi, a les hores el receptor que després passaria a emissor, donaria el missatge erroni, ja que anterior ment ja ho a entès malament. I això també passar en positiu; que si el receptor entén bé el missatge a les hores dirà bé el missatge quan el seu paper sigui ser l'emissor. 

Espero que us hagi agradat. Fins a un altre.   



TEST DE PERSONALITAT - 16 FACTORS (16 PF)

Hola tots i totes, avui vull compartir amb vosaltres una pàgina web (https://www.psicologia-online.com/test-de-personalidad-16-factores-16-pf-3314.html)  que tracta d'un Test de personalitat de 16 factors de Cattell (també conegut com a 16 PF). Aquest test de personalitat online té com a objectiu principal descriure les diferents personalitats de la població mitjançant una anàlisi factorial. 

Vaig fer aquest test de personalitat i us explicaré els meus resultats, que són els següents: 

ANÀLISI GLOBAL:
Els resultats van ser d'una puntuació mitjana, amb aquest resultat el test diu que sol ser signe d'uns trets de personalitat dins del normal. Això implica un bon control sobre les nostres emocions i una correcta gestió de les situacions. A més saber mantenir les formes i respectar els nostres desitjos i el nostre caràcter és fonamental per a tenir una bona salut mental. L'equilibri és la clau en la teràpia orientada a la personalitat.

La meva opinió del resultat: estic d'acord, ja que considero que controlo les meves emocions o les estic treballant perquè sigui així a més també a l'hora de gestionar situacions. A més a més respecto els meus desitjos. 

PRINCIPI:
Nivell d'assertivitat i empatia:

Els resultats van ser alt, amb aquest resultat  indiquen una tendència cap a una actitud més dominant. Resulta agradable i atractiu el fet d'estar en posició de poder. Poden indicar tendència a l'agressivitat, competitivitat, testarrudesa, assertivitat i mostrar molta seguretat de si mateix.

La meva opinió del resultat: no hi estic molt d'acord, perquè sí que és veritat que m'agrada dominar, però no en l'extrem de què tingui una actitud alta sobre tenir una actitud de dominar. Sí que és cert que puc dominar però mai podria arribar el fer d'estar sempre en el poder i la necessitat de ser-ho sempre. 

Nivell de sensibilitat: 
Els resultats van ser de mitjà, amb aquest resultat indiquen una proporció d'una sensibilitat cap als altres i l'entorn normal. Es pot descriure a les persones com realistes i no realistes. 

La meva opinió del resultat: i estic d'acord perquè és veritat que empatitzo amb la gent i  a més a vegades puc ser realista i no realistes en les coses. 

FINAL: 
Nivell de curiositat intel·lectual: 
Els resultats van ser de mitjà, en aquest test significa que pots adaptar-te a noves situacions però que les teves capacitats no sobresurten de la mitjana, no obstant això, la curiositat intel·lectual és alguna cosa que es pot conrear al llarg de la vida.


La meva opinió del resultat: estic d'acord, ja que em puc adaptar-me en noves situacions però no sempre em dóna curiositat les coses noves. Tot i això sempre estic oberta a noves situacions i curiositat.  

Nivell de desconfiança: 
Els resultats van ser de mitjà, en aquest test significa tendència a desconfiar dels altres. Tot i això  no impedeix que es pugui adaptar fàcilment, preocupar-se pels seus companys. 

La meva opinió del resultat: no hi estic molt d'acord, ja que és veritat que no puc confiar amb la gent però són en els pocs casos que desconfio podria ser en casos concrets. Però exposant això no impedeix que no em preocupo pels meus companys. 


Bé aquest són alguns dels meus resultats del test, espero que us hagi interessat i us animo a fer-lo. 





PENSANT EN ELS ALTRES (PEL·LÍCULA DOCUMENTAL)

Hola nois i noies, vull compartir amb vosaltres un vídeo que he vist i em va semblar força interessant compartir amb vosaltres, el vídeo es diu pensant en els altres. 

Tracte sobre un grup d'alumnes de 4t de Primària d'una escola japonesa i el seu mestre Thosiro Kanamori. Dona els seus alumnes leccions, sobre el que considera, els principis més importants de la viada: ser feliç i cuidar d'altres persones.


La meva opinió sobre aquest vídeo és que el mestre Thoshiro Kanamori, conjuga dues coses: l'aprenentatge i la diversió. Kanamori ens mostra els seus alumnes en el qual gestiona tot allò que realment els serà útils per poder ser feliços, i que posa per davant tot el concepte de grup i equip i deixa de banda les individualitzacions. Amb això el que fa és que entre tots treballin les emocions i que s'escoltin els uns als altres. Amb això fa que hi hagui una escolta activa entre ells i fa que  hi hagui empatia. Per tant si hi ha algun problema ha d'haver-hi aquesta part d'emocions i sentiment  per així posar solucionar els pobles i ser feliços, que és el que busca i ensenya el mestre.


Amb tot això, ara us deixo el vídeo per si ús interessa veure'l.