TEST DE PERSONALITAT - 16 FACTORS (16 PF)

Hola tots i totes, avui vull compartir amb vosaltres una pàgina web (https://www.psicologia-online.com/test-de-personalidad-16-factores-16-pf-3314.html)  que tracta d'un Test de personalitat de 16 factors de Cattell (també conegut com a 16 PF). Aquest test de personalitat online té com a objectiu principal descriure les diferents personalitats de la població mitjançant una anàlisi factorial. 

Vaig fer aquest test de personalitat i us explicaré els meus resultats, que són els següents: 

ANÀLISI GLOBAL:
Els resultats van ser d'una puntuació mitjana, amb aquest resultat el test diu que sol ser signe d'uns trets de personalitat dins del normal. Això implica un bon control sobre les nostres emocions i una correcta gestió de les situacions. A més saber mantenir les formes i respectar els nostres desitjos i el nostre caràcter és fonamental per a tenir una bona salut mental. L'equilibri és la clau en la teràpia orientada a la personalitat.

La meva opinió del resultat: estic d'acord, ja que considero que controlo les meves emocions o les estic treballant perquè sigui així a més també a l'hora de gestionar situacions. A més a més respecto els meus desitjos. 

PRINCIPI:
Nivell d'assertivitat i empatia:

Els resultats van ser alt, amb aquest resultat  indiquen una tendència cap a una actitud més dominant. Resulta agradable i atractiu el fet d'estar en posició de poder. Poden indicar tendència a l'agressivitat, competitivitat, testarrudesa, assertivitat i mostrar molta seguretat de si mateix.

La meva opinió del resultat: no hi estic molt d'acord, perquè sí que és veritat que m'agrada dominar, però no en l'extrem de què tingui una actitud alta sobre tenir una actitud de dominar. Sí que és cert que puc dominar però mai podria arribar el fer d'estar sempre en el poder i la necessitat de ser-ho sempre. 

Nivell de sensibilitat: 
Els resultats van ser de mitjà, amb aquest resultat indiquen una proporció d'una sensibilitat cap als altres i l'entorn normal. Es pot descriure a les persones com realistes i no realistes. 

La meva opinió del resultat: i estic d'acord perquè és veritat que empatitzo amb la gent i  a més a vegades puc ser realista i no realistes en les coses. 

FINAL: 
Nivell de curiositat intel·lectual: 
Els resultats van ser de mitjà, en aquest test significa que pots adaptar-te a noves situacions però que les teves capacitats no sobresurten de la mitjana, no obstant això, la curiositat intel·lectual és alguna cosa que es pot conrear al llarg de la vida.


La meva opinió del resultat: estic d'acord, ja que em puc adaptar-me en noves situacions però no sempre em dóna curiositat les coses noves. Tot i això sempre estic oberta a noves situacions i curiositat.  

Nivell de desconfiança: 
Els resultats van ser de mitjà, en aquest test significa tendència a desconfiar dels altres. Tot i això  no impedeix que es pugui adaptar fàcilment, preocupar-se pels seus companys. 

La meva opinió del resultat: no hi estic molt d'acord, ja que és veritat que no puc confiar amb la gent però són en els pocs casos que desconfio podria ser en casos concrets. Però exposant això no impedeix que no em preocupo pels meus companys. 


Bé aquest són alguns dels meus resultats del test, espero que us hagi interessat i us animo a fer-lo. 





PENSANT EN ELS ALTRES (PEL·LÍCULA DOCUMENTAL)

Hola nois i noies, vull compartir amb vosaltres un vídeo que he vist i em va semblar força interessant compartir amb vosaltres, el vídeo es diu pensant en els altres. 

Tracte sobre un grup d'alumnes de 4t de Primària d'una escola japonesa i el seu mestre Thosiro Kanamori. Dona els seus alumnes leccions, sobre el que considera, els principis més importants de la viada: ser feliç i cuidar d'altres persones.


La meva opinió sobre aquest vídeo és que el mestre Thoshiro Kanamori, conjuga dues coses: l'aprenentatge i la diversió. Kanamori ens mostra els seus alumnes en el qual gestiona tot allò que realment els serà útils per poder ser feliços, i que posa per davant tot el concepte de grup i equip i deixa de banda les individualitzacions. Amb això el que fa és que entre tots treballin les emocions i que s'escoltin els uns als altres. Amb això fa que hi hagui una escolta activa entre ells i fa que  hi hagui empatia. Per tant si hi ha algun problema ha d'haver-hi aquesta part d'emocions i sentiment  per així posar solucionar els pobles i ser feliços, que és el que busca i ensenya el mestre.


Amb tot això, ara us deixo el vídeo per si ús interessa veure'l.