AUTORS - Goldstein i PEHIS-

Hola tots i totes, vull compartir amb vosaltres, que quan parlem de les habilitats socials les podem classificar en 2 grups els quals els representen dos autors que són: Goldstein i PEHIS.

Aquí us deixo un resum de què defensa cada autor.


Relació d'habilitats en el Programa d'aprenentatge estructurat d'habilitats socials per a adolescents de Goldstein:
Ajuda a desenvolupar habilitats per afrontar conflictes a partir d'eines, i no centrar-se en la mala conducta. Les tècniques que utilitzen són: 1. Modelatge, 2. Interpretació, 3. Crítica, 4. Generalització o transferència.

Programa d'habilitats d'interacció social (PEHIS):
És una intervenció psicopedagògica global per ensenyar directament i sistemàticament habilitats socials de nens/es en edat escolar. Pretén que les noies i nois aprenguin a relacionar-se positivament i satisfactòriament amb les altres persones. Les tècniques que utilitza són: 1. Instrucció, 2. El modelatge, 3. Assaig conductual, 4. Reforçament de l'educador (retroalimentació - feedback), 5. Transferències (tasques per a casa).

Les similituds que tenen tan Goldstein i PEHIS són: el canvi de la conducta cap a millor per tal de tenir una bona conducta amb els altres, utilitzen el modelatge com a tècnica. 













                PEHIS                                                                         GOLDSTEIN 


ELOGI DEL MALENTÈS

Hola tots i totes.

Vull compartir amb vosaltres una sortida que vaig realitzar a Mataró a Sales d'exposicions de Can Palauet. Aquesta sortida va tractar sobre una exposició itinerant que el tema que exposaven va ser l'Elogi del malentès.

Abans de tot us explicaré que és l'elogi del malentès; és una exposició itinerant del Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, comissariada per Joana Hurtado Matheu i organitzada en col·laboració amb els municipis que l'acullen.

La metodologia d'aquest programa és conceptualitzar i dissenyar projectes a partir de les necessitats, interessos i potencialitats dels municipis.

El malentès trenca amb l'eficàcia que atribuïm al llenguatge com a sistema de comunicació -i qui diu llenguatge diu imatge. No sabem com són les coses només com les percebem i interpretem. En aquest exercici de traducció que va de la idea a la parla i de boca a orella, passa també que generalitzem o ometem informació.

En definitiva, val molt la pena anar aquesta exposició, ja que és molt curiós i interessant.



DINÀMIQUES

Hola nois i noies, avui hem fet dinàmiques com cada divendres. Compartiré amb vosaltres les dinàmiques que vam realitzar i us desenvoluparé una i us explicaré com em vaig sentir fen la dinàmica. 

Dinàmiques:
1. Telèfon espatllat.
2. Sortir del cercle. 
3. El mal entès.
     - Explicació per una banda.
     - Explicació a dues bandes.
4. La fila muda.
5. Dibuix entre dos. 


La dinàmica que desenvoluparé és la del telèfon espatllat:
El telèfon espatllat tracte que ens hem de posar tots en rotllana. Un cop en rotllana, una persona començar de la manera següent; ha de dir una frase, però amb la condició que li a de dir al company de la dreta a l'orella. Un cop que li passa el missatge aquest li a de dir al següent i així fins a l'última persona. Important la frase es diu només un cop, no es pot repetir. L'última persona de la rotllana, quan li arribi el missatge, haurà de dir en veu alta el que li a arribat. I la persona inicial (el que ha començat el missatge) haurà de verificar si és o no correcte. 

Després d'això us vull deixar una reflexió amb aquest joc que és la següent: amb aquesta dinàmica ens trobem que a la vida real ens pot passar, ja que si el receptor entén malament al receptor des d'un principi, a les hores el receptor que després passaria a emissor, donaria el missatge erroni, ja que anterior ment ja ho a entès malament. I això també passar en positiu; que si el receptor entén bé el missatge a les hores dirà bé el missatge quan el seu paper sigui ser l'emissor. 

Espero que us hagi agradat. Fins a un altre.